lg
Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Sectorial " Transport".
 

  Descriere proiect

Proiectul CODENAV vizeaza crearea unui sistem de colectare a deseurilor generate de nave in porturile Dunarii maritime.

Obiectivul principal al acestui proiect este diminuarea impactului negativ asupra mediului cauzat de activitatile de transport fluvial.

Proiectul CODENAV este despus in cadrul Programului Operational Sectorial "Transport" - Axa prioritara 3 - "Modernizarea sectorului de transport in scopul imbunatatirii mediului, a sanatatii umane si a sigurantei pasagerilor".

Bugetul total al proiectului este de 48.669.426 lei, din care 27.978.580 lei reprezinta finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, restul sumei fiind asigurata de Guvernul Romaniei prin bugetul de stat.

Perioada de implementare a proiectului este decembrie 2010 - decembrie 2014.

Echipamentele achizitionate prin acest proiect sunt echipamente-cheie pentru protectia mediului si pentru asigurarea unui transport durabil in punctele vitale ale traficului naval european.

Impactul Proiectului CODENAV va fi crearea conditiilor necesare pentru mentinerea si imbunatatirea calitatii apei si a factorilor actuali de mediu ai Dunarii.

In cadrul proiectului, s-a finalizat deja achizitionarea, modernizarea si receptionarea navelor, instalatiilor si echipamentelor specializate in depoluarea si colectarea reziduurilor provenite de la navele ce tranziteaza sau opereaza in cele trei porturi administrate de companie.

  Ultimele noutati

Nava de asistenta
In luna august 2013, a avut loc receptia navei pentru asistenta operatiunilor de transvazare a produselor petroliere si colectarea deseurilor menajere de la nave – autopropulsata, pentru portul Galati. Cu aceasta ocazie, a fost organizata conferinta de presa pentru prezentarea rezultatelor proiectului, la sediul companiei.

Nave baza
In ianuarie 2013, au fost receptionate cele doua nave baza pentru receptia si tratarea deseurilor generate de nave si interventie in caz de poluare generate de nave si interventie in caz de poluare majora cu produse de hidrocarbura, pentru porturile Galati si Tulcea.

Nave multifunctionale
In aprilie 2013, au fost receptionate navele autopropulsate multifunctionale de depoluare si colectare a deseurilor solide si lichide de la nave si de la suprafata apei in caz de poluare accidentala, pentru porturile Galati si Tulcea.

Remotorizarea navei DEPOL 6 si nava asistenta
A fost realizata remotorizarea navei Depol 6 care va deservi portul Braila.

Containere de colectare
Au fost achitionate containerele pentru toate tipurile de deseuri, inclusiv cele periculoase, care deja au fost amplasate in anumite zone din porturile Galati, Tulcea si Braila.

 10 cuvinte cheie

Proiectul "CODENAV" este depus in cadrul Programului Operational Sectorial "Transport", Axa prioritara 3, Domeniul major de interventie 3.3. Bugetul total al proiectului este de 48.669.426 lei, din care 27.978.580 lei reprezinta finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, restul sumei fiind asigurata de Guvernul Romaniei din bugetul de stat. Perioada de implementare a proiectului este decembrie 2010 - decembrie 2014

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei